© AFP

Geen Kevin De Bruyne, geen probleem: hattrickheld Riyad Mahrez trapt Manchester City naar finale FA Cup

Manchester City heeft zich zaterdagavond als eerste team verzekerd van de FA Cup-finale. Tweedeklasser Sheffield United hield bijna een volledige helft gelijke tred met de Citizens, maar kraakte finaal met 3-0. Riyad Mahrez blonk uit met een hattrick.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Met de rust in zicht kregen de troepen van Pep Guardiola een penalty toegekend. Dat was een kolfje naar de hand van Mahrez (43.), die Wesley Foderingham op het verkeerde been zette. In de tweede helft vervolledigde de Algerijn zijn drieklapper door in de 61e en 66e minuut nog twee keer raak te treffen. Kevin De Bruyne kreeg rust en keek 90 minuten toe langs de zijlijn.

Zondag vindt de tweede halve finale plaats op Wembley. Daarin bikkelen Brighton en Manchester United om het tweede ticket voor de eindstrijd, die afgewerkt zal worden op zaterdag 3 juni. Liverpool is de uittredende winnaar.