Bestuurder (76) rijdt in op menigte in Frankrijk: 11 gewonden, ook kind (4) onder slachtoffers

Elf mensen, onder wie een vierjarig kind, raakten zaterdag gewond nadat een 76-jarige bestuurder de controle over zijn auto verloor in het Noord-Franse Berck-sur-Mer. Vier van hen raakten zwaargewond. Er wordt niet uitgegaan van een opzettelijke daad.

lto, mtm
Bron: TF1, AFP

Een groepje mensen was zaterdag druk in de weer met het 36ste Internationale Vliegerfestival toen plots een auto de menigte inreed in de rue du Docteur Victor-Ménard in Berck-sur-Mer (Pas-de-Calais).

De hulpdiensten rukten massaal uit. Een vierjarig kind raakte in shock en werd opgevangen, tien anderen raakten gewond. Één kind van vier zou in shock zijn en werd opgevangen door de hulpdiensten, tien anderen raakten gewond. Vier van hen raakten zwaargewond: het gaat om vier vrouwen van 40, 52, 75 en 82 jaar, aldus de brandweer. Twee van hen zijn per helikopter naar het universitair ziekenhuis in Lille vervoerd en de anderen naar het ziekenhuis in Rang-du-Fliers.

© AFP

De bestuurder is een 76-jarige man, die ook gewond raakte. Volgens lokale autoriteiten is er absoluut geen sprake van een intentionele daad en wijzen alle elementen erop dat het om een ongeval gaat. “De bestuurder verloor de controle over zijn voertuig nadat hij het rempedaal verwarde met het gaspedaal”, aldus het parket van Boulogne-sur-Mer, dat een onderzoek heeft geopend naar “onopzettelijke verwondingen en gebrek aan controle van de bestuurder”.

Het was op het moment van het ongeval erg druk in de kustplaats, vanwege een internationaal vliegerfestival dat elk jaar honderdduizenden toeschouwers uit de hele wereld samenbrengt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer