Autobestuurder verliest controle over stuur en rijdt in op voetgangers in Noord-Frankrijk 

In het Noord-Franse kuststadje Berck-sur-Mer is een tiental mensen gewond geraakt, nadat een automobilist van 76 op hen was ingereden. Volgens de lokale autoriteiten was de man de controle over het stuur verloren en is er geen sprake van een bewuste daad. Vier slachtoffers zijn er erg aan toe.

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur, melden lokale media. In Berck-sur-Mer is er dit weekend een internationaal vlieger- en kitefestival aan de gang. Er was dus heel wat volk op de been en de hulpdiensten waren standaard aanwezig in de straten, waardoor ze snel konden ingrijpen. Tien mensen, onder wie de bestuurder van 76 zelf, raakten gewond, een vierjarig kind is in shock. Vier gewonden zijn in ernstige toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens de lokale autoriteiten is er "absoluut geen sprake van een intentionele daad". "Alle elementen wijzen erop dat het om een ongeval gaat", klinkt het. "De bestuurder verloor de controle over zijn voertuig, nadat hij het rempedaal verwarde met het gaspedaal", aldus het parket van Boulogne-sur-Mer, dat een onderzoek heeft geopend naar "onopzettelijke verwondingen en gebrek aan controle van de bestuurder".

Meest gelezen