Het op maat gemaakte witte pak van John Travolta werd voor 260.000 dollar geveild.
Volledig scherm
Het op maat gemaakte witte pak van John Travolta werd voor 260.000 dollar geveild. © AFP

Legendarisch wit pak van John Travolta uit 'Saturday Night Fever' geveild

In de Verenigde Staten is het witte pak van John Travolta uit de film 'Saturday Night Fever' geveild voor 260.000 dollar. Dat meldt het veilinghuis Julien's Auctions. Het veilinghuis had de waarde van het pak geschat op 100.000 à 200.000 dollar, maar het bracht uiteindelijk 260.000 dollar op, zo'n 234.000 euro.

  1. Het ware verhaal achter monstersucces van ‘Grease’: Olivia Newton-John voelde zich te oud voor haar rol als Sandy en John Travolta mocht eerst ‘Greased Lightnin’’ niet zingen
    PREMIUM

    Het ware verhaal achter monstersuc­ces van ‘Grease’: Olivia New­ton-Jo­hn voelde zich te oud voor haar rol als Sandy en John Travolta mocht eerst ‘Greased Lightnin’’ niet zingen

    Net als Danny Zuko - alias John Travolta - treurt de halve wereld vandaag om het overlijden van zijn ‘highschool sweetheart’ Sandy. Ook in menig Vlaamse huiskamer zal ‘Grease’ ongetwijfeld nog eens opgezet worden als eerbetoon aan de zopas aan kanker overleden Australische zangeres-actrice Olivia Newton-John (73), die in de film de rol van haar leven speelde. Áls er al een reden nodig is om naar ‘Grease' te kijken. Wat maakt een film van intussen 44 (!) jaar oud toch zo onverslijtbaar? We vroegen het aan regisseur en filmkenner Jan Verheyen.
  2. John Travolta over het rouwproces na het overlijden van z’n vrouw Kelly: “Het liefst ben ik alleen met m’n verdriet”
    PREMIUM
    Celebrities

    John Travolta over het rouwproces na het overlijden van z’n vrouw Kelly: “Het liefst ben ik alleen met m’n verdriet”

    In juli is het twee jaar geleden dat Kelly Preston, echtgenote van John Travolta en moeder van zijn drie kinderen, overleed. De ‘Jerry Maguire’-actrice was toen 57 en verloor haar strijd tegen borstkanker thuis in Florida, omringd door haar gezin. De pijn en het verdriet van dat overlijden zijn nog heel aanwezig bij de 68-jarige Travolta. “Ermee leren omgaan is een heel persoonlijke weg”, vertelt hij. De acteur deelt ook hoe haar overlijden een grote impact heeft gehad op z’n hele gezin en blikt vooruit op de toekomst. “Een nieuwe relatie? Dat weet ik niet...”