In Limburg komen er nieuwe scholen in Beringen, Lommel en Leopoldsburg. De school in Genk mag uitbreiden.© Shutterstock

Nieuwe scholen voor buitengewoon onderwijs in Beringen, Lommel en Leopoldsburg

De Vlaamse regering gaat op korte termijn ruim 600 extra plaatsen creëren in het buitengewoon onderwijs, onder meer door de opstart van nieuwe scholen. In Limburg komen er nieuwe scholen in Beringen, Lommel en Leopoldsburg. De school in Genk mag uitbreiden.

mtm
Bron: BELGA

Omdat de vraag naar buitengewoon onderwijs stijgt, maakte de Vlaamse regering onlangs al geld vrij voor zowat 1.000 extra plaatsen. Ook is de drempel om een school voor buitengewoon onderwijs op te starten de voorbije jaren gedaald, wat resulteerde in een capaciteitsverhoging van 47.000 naar 52.000 plaatsen. 

De Vlaamse regering heeft nu op voordracht van minister Weyts groen licht gegeven voor de opstart van dertien nieuwe scholen buitengewoon onderwijs, die vanaf volgend schooljaar leerlingen mogen verwelkomen. Er komt ook extra aanbod in bestaande scholen. Concreet zijn er twaalf scholen die vanaf september een extra doelgroep kunnen verwelkomen, bovenop hun huidige aanbod. Samen goed voor al zeker 625 extra plaatsen op relatief korte termijn. 

Beste zorg

De nieuwe scholen buitengewoon onderwijs komen onder meer in Beringen, Lommel, Leopoldsburg, Bierbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Antwerpen, Berchem, Oostende, Dentergem, Sint-Kruis-Brugge en Aalst. In Genk, Huldenberg, Hoegaarden, Opwijk, Zoutleeuw, Kortrijk, Poperinge, Sint-Andries, Aalst, Nazareth, Buggenhout mogen bestaande scholen buitengewoon onderwijs hun aanbod dan weer uitbreiden. 

“We blijven alles uit de kast halen om te zorgen voor extra schoolbanken, ook voor kinderen met extra zorgnoden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Voor heel wat leerlingen is het buitengewoon onderwijs de plaats waar ze de beste zorgen en het beste onderwijs krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer