Restaurantconcept Serre groeit uit tot succesvolle pop-up: “Constant zijn is heel belangrijk”

Wat begon als concept uit noodzaak tijdens corona, groeide uit tot een succesvolle pop-up. Serre is een restaurantconcept waarbij je buiten eet in een glazen serre, op een locatie met een fantastisch uitzicht. Gilles Vens van Serre legde uit aan Business AM hoe de pop-up tot stand kwam.


Beluister hier het volledige interview met Gilles Vens:


De essentie: Serre is ontstaan tijdens de coronapandemie. Het evenementenbureau van Vens was op zoek naar een concept in bubbels. Zo kwam het op het idee om tafels en stoelen in een serre te zetten. Met het kiezen van de juiste locaties groeide Serre uit tot een succesvol concept.

  • Vens legt uit: “Wij zijn meestal op zoek naar kastelen en dan vooral naar idyllische locaties waar onze filosofie perfect bij past. Natuur, heel veel bomen, zaken waar een ander persoon niet meteen komt.”
  • “De eerste keer als we ergens op een locatie gaan staan, is het altijd een kennismaking. Het is pas wanneer de mensen over de drempel gaan en eenmaal langsgekomen zijn of vrienden hebben die langskomen, dan pas begint de bal te rollen.”
  • Steeds op een andere locatie gaan staan is niet evident, maar Vens heeft een paar tips: “Constant zijn is heel belangrijk. Vooral gewoon doen waar je goed in bent en niet veel veranderen aan het gegeven, zodat de mensen je herkennen. En terugkeren. Wij gaan nu voor de derde maal naar kasteel Ooidonk en daar kennen ze ons.”

(fjc)

Meer