Gloria Monserez gezicht van "De pet op tegen kanker"-actie: "Kinderen met kanker moeten weten dat ze niet alleen staan"

Ketnetwrapper Gloria Monserez is dit jaar het gezicht van de zesde "De pet op tegen kanker"-actie van Kom op tegen Kanker en Ketnet. Ze willen kinderen met kanker ondersteunen en de ziekte beter bespreekbaar maken. Monserez zingt het campagnelied "Superheld" en heeft de pet ontworpen die bij de actie hoort.

De jaarlijkse "De Pet op tegen Kanker"-actie wil zowel sensibiliseren als geld inzamelen, door de verkoop van petten die kinderen kunnen versieren met textielstiften. Met de opbrengst worden allerlei initiatieven georganiseerd voor kinderen met kanker. De bedoeling is om de kinderen even uit de sleur te halen van hun ziekte en behandeling. 

Ketnetwrapper Gloria Monserez is dit jaar het boegbeeld van de campagne. Zij zingt het campagnenummer "Superheld" en ze heeft de tekening ontworpen op de pet die bij de actie hoort. Het hoogtepunt van "De Pet op tegen Kanker" volgt op vrijdag 26 mei, wanneer Ketnet wordt omgedoopt tot Petnet. Ketnet en Kom op tegen Kanker roepen alle kinderen op om "Petnetdag" met hun pet op naar school te gaan. 

BEKIJK - de getuigenis van de 8-jarige Elba, die leukemie heeft en dankzij Kom op tegen Kanker na een maandenlange behandeling mee kon op vakantiekamp:

Meest gelezen