Verenigd Koninkrijk krijgt inflatie maar niet beteugeld: grootste prijsstijging van voedsel en niet-alcoholische dranken in 45 jaar

De consumentenprijsindex (CPI) staat een vol procent boven wat het comité voor monetair beleid voorspeld had. De prijzen van voedsel en niet-alcoholische dranken zijn nu 19,2 procent duurder dan een jaar geleden.

Waarom is dit belangrijk?

Van alle economische zwaargewichten is het vooruitzicht voor het Verenigd Koninkrijk het somberst. Met de hardnekkige inflatie zijn verdere renteverhogingen niet uitgesloten.

In het nieuws: Het Verenigd Koninkrijk is het enige West-Europese land waarvan de inflatie nog dubbele cijfers bedraagt. 

De cijfers:

  • De jaar-op-jaar inflatie, gemeten met de CPI, bedroeg in maart 10,1 procent.
  • Het bbp bereikte in februari een plateau, waar geen bijkomende groei werd vastgesteld. In de drie maanden voor februari was een magere groei van 0,1 procent zichtbaar tegenover de drie maanden daarvoor.
  • De prijzen van voedsel en niet-alcoholische dranken, die buiten de k
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer