De Litouwse minister van Buitenlandse Zaken Gabrielius Lansbergis, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, de Letse minister van Buitenlandse Zaken Edgars Rinkevics en de Estse minister van Buitenlandse Zaken Eva-Maria Liimets houden een gezamelijke persconferentie naar aanleiding van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Volledig scherm
De Litouwse minister van Buitenlandse Zaken Gabrielius Lansbergis, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, de Letse minister van Buitenlandse Zaken Edgars Rinkevics en de Estse minister van Buitenlandse Zaken Eva-Maria Liimets houden een gezamelijke persconferentie naar aanleiding van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. © ANP / EPA

Baltische staten en Oekraïne niet opgezet met uitspraken Chinese ambassadeur: “Aap niet de propaganda van de Russische outsiders na”

China heeft zich de woede van Estland, Letland en Litouwen op de hals gehaald nadat de Chinese ambassadeur in Frankrijk de soevereiniteit van die ex-Sovjetlanden in vraag had gesteld. Dit terwijl Litouwen net een succesvolle test heeft uitgevoerd om onafhankelijk te worden van Russische energietoevoer.