LIGUE 1. Straatsburg en Matz Sels doen geweldige zaak in degradatiestrijd, Theate en Doku lijden nederlaag met Rennes

Straatsburg heeft zondagnamiddag op de 32e speeldag van de Ligue 1 een mooie zege gerealiseerd bij Stade de Reims. De bezoekers triomfeerden met 0-2.

Habib Diallo was de gesel van dienst: al in de eerste minuut trof de Senegalese aanvaller raak en in de 37e minuut verdubbelde hij de voorsprong. Die dubbele opdoffer kwam de thuisploeg nadien niet meer te boven. Maxime Busi en Thomas Foket startten op links- en rechtsachter in het verliezende kamp. Busi ruimde na 55 minuten plaats voor landgenoot Thibault De Smet, terwijl Foket een kwartier later naar de kant werd gehaald. Aan de overzijde hield Matz Sels zijn netten ongeschonden.

In het klassement van de Franse eerste klasse is Reims, onder leiding van Will Still, de pedalen wat kwijt na een recente 1 op 9. Het staat wel nog steeds achtste met 47 punten. Straatsburg klautert op zijn beurt na twee opeenvolgende overwinningen uit het gevarendal, naar de vijftiende positie met 32 eenheden.

Nice kan Conference League-uitschakeling niet doorspoelen met puntengewin

Nice zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Na de uitschakeling in de kwartfinales van de Conference League tegen Bazel afgelopen donderdag trok het ook tegen Clermont met 1-2 aan het kortste eind, zondagnamiddag tijdens de 32e speelronde in de Ligue 1.

Halfweg hadden beide ploegen één keer gescoord. Muhammed Cham (37.) opende de score voor de bezoekers, Gaetan Laborde (41.) hing de bordjes enkele minuten later opnieuw in evenwicht. Het venijn zat uiteindelijk in de staart: Saif-Eddine Khaoui (83.) kroonde zich tot matchwinnaar. Maximiliano Caufriez speelde de hele match in het hart van de winnende defensie.

In het klassement van de Franse eerste klasse doet Clermont haasje-over met Nice. Dankzij vier zeges op een rij prijken Caufriez en co. nu op de negende plaats met 46 punten.

Rennes verliest ondanks numeriek overtal van Montpellier

De Bretoenen, met Arthur Theate en Jérémy Doku in de basis, zagen thuisspeler Teji Savanier in de 53e minuut tegen een rechtstreeks rood karton aankijken. Ondanks een numerieke meerderheid van bijna een helft slaagde Rennes er niet in een doorbraak te forceren. Het was integendeel Stephy Mavdidi (84.) die de punten tegen de gang van het spel in op Zuid-Franse bodem hield.

In het klassement van de Franse hoogste afdeling grijpt Rennes voorlopig naast Europees voetbal. Het valt na een recente 3 op 12 net buiten de top 5, op de zesde plaats met 53 punten.