Paul Vanlandeghem

Amerikaanse modeontwerpster Diane von Fürstenberg, ‘meter’ van Red Star Line museum Antwerpen, 10 jaar na de opening opnieuw op bezoek

Vandaag heeft het mode-icoon Diane von Fürstenberg ‘haar’ museum over migratie over zee, met boten van Red Star Line vanuit Antwerpen naar New York, nog eens bezocht. Ze was in Brussel en kwam als ambassadrice van het museum graag nog eens langs.

Directrice Karen Moeskops is vereerd: "Modeontwerpster Diane von Fürstenberg heeft deuren geopend in Amerika, zowel inhoudelijk als financieel. Dus heel fijn dat ze hier opnieuw is en ze blijft even enthousiast. Elke jaar komen hier 100 000 bezoekers, dankzij de musical die nu loopt door Studio 100, stijgt het aantal bezoekers dit jaar. Regelmatig komen hier klein- of achterkleinkinderen van mensen die vanuit Antwerpen naar de VS zijn geëmigreerd met een boot van Red Star Line. Dat zijn vaak emotionele momenten."

Paul Vanlandeghem

Ereschepen en bezieler van het Red Star Line museum Philip Heylen heeft Von Fürstenberg vaak ontmoet. "Ik moest dan ook even glimlach toen ze in haar toespraak zei dat ik niet alleen aan deur kwam kloppen, maar ook langs de ramen binnenkwam. Ik ben heel trots dat zij de meter is van dit museum over migratie van Europa naar Noord-Amerika. We hebben haar ook over de musical verteld. Ze moest in Brussel zijn voor een tentoonstelling en we hebben haar overgehaald om nog eens naar hier te komen."

Paul Vanlandeghem

Schepen van cultuur Nabila Ait Daoud (N-VA) noemt het bezoek heel belangrijk. “Tien jaar geleden was ze bij de opening en nu tien jaar later is ze hier opnieuw. Zowel hier in Antwerpen als in New York is zij het gezicht van dit museum.” 

Paul Vanlandegem

Diane von Fürstenberg is een van de meest invloedrijke modeontwerpers ter wereld. Ze werd in 1946 geboren in Brussel. Ze verhuisde in 1970 naar New York en maakte daar naam en faam in de internationale modescene. Ze keert nog vaak naar ons land terug om projecten te steunen die haar na aan het hart liggen, zoals het Red Star Line-project in Antwerpen, of om een of andere eretitel in ontvangst te nemen, zoals onlangs nog die van ereburger van de stad Brussel.

Meest gelezen