© © VRT

“Remco is dit jaar misschien vier dagen thuis geweest”: Patrick Lefevere blij dat harde trainingswerk van Evenepoel beloond wordt

En of hij tevreden was met de zege van zijn poulain Remco Evenepoel. Patrick Lefevere zag Evenepoel naar België komen en meteen de eerste voorjaarsklassieker voor Soudal-Quick Step winnen. Al was Lefevere toch ook wat gepikeerd: “Waarschijnlijk zullen de criticasters nu zeggen dat Remco gewonnen heeft door de val van Pogacar”, zei hij voor de tv-camera’s na afloop.

Jorunn Vannoorden

LEES OOK. Remco Evenepoel na twee op twee in Luik-Bastenaken-Luik: “Ik heb nu een prachtige foto om in mijn kamer te hangen”

Waar Soudal-Quick Step al het hele voorjaar wat op de dool is, kwam Remco Evenepoel vandaag het dipje oplossen met een prachtige zege in Luik-Bastenaken-Luik, al vindt Patrick Lefevere de kritiek over het voorjaar van z’n ploeg wat overdreven.“Vorig jaar hadden we ook een moeilijk voorjaar en hier staan we weer, Remco wint opnieuw”, aldus de ploegbaas. “Nu zullen de criticasters wel weer opstaan en zeggen dat Remco gewonnen heeft door het uitvallen van Pogacar.”

Remco Evenepoel reed net als vorig jaar een geweldige Luik-Bastenaken-Luik en soleerde opnieuw naar de zege. Dat heeft Evenepoel niet aan de val van Pogacar te danken, wel aan zichzelf, zegt Lefevere. “We hadden een plan om op La Rédoute aan te gaan en we hebben het uitgevoerd. De ploeg hangt heel goed aan elkaar en heeft het uitstekend gedaan. Ze trainden drie weken samen op de Teide en zijn praktisch elke dag samen.”

Evenepoel en co moeten dan ook veel opofferen, zegt zijn ploegbaas. “De mensen zien dat natuurlijk niet, maar Remco en de ploeg zijn misschien vier dagen thuis geweest dit jaar. Trainingskampen, hoogtestages, parcoursverkenningen: het hoort er allemaal bij en dan doet het deugd om dat uitbetaald te zien in de koers. Natuurlijk doet dit enorm veel deugd. Ik zie wel dat de jongens het goed doen op training, maar je wilt ook resultaten boeken als bevestiging.”4

LEES OOK. REACTIES. Klappertandende Tom Pidcock ‘best of the rest’: “Remco is gewoon een topcoureur, hij was veel te sterk”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen