Vrouw dood aangetroffen op straat, verderop ook levenloos lichaam van man gevonden 

© EDP

brakel -

Een vrouw is zondag dood aangetroffen op straat niet ver van haar woning in het Oost-Vlaamse Brakel. Het gaat wellicht om een gezinsdrama. Haar man sprong kort nadien amper drie kilometer verderop van een uitkijktoren.

Eric De Pessemier en Annelies Baeten

© EDP

De vrouw werd omstreeks 17.30 uur aangetroffen in de kleine weg naast een veld. Hulp kon niet meer baten. Wat er precies gebeurd is, blijft onduidelijk, maar er zijn tekenen dat het zou kunnen gaan om moord, de vrouw was namelijk verwond door een mes. Het lijkt erop dat de vrouw nog probeerde te vluchten, maar niet veel later in mekaar zakte.

Drie kwartier later kreeg de noodcentrale een nieuwe oproep binnen van een man die amper drie kilometer verderop van de uitkijktoren in Elst gesprongen was. De toren is dertig meter hoog en een toeristische attractie in de regio. Vanop de toren heb je een uitgestrekt uitzicht over de Vlaamse Ardennen.

Politie en parket onderzoeken de zaak, maar alles wijst op een gezinsdrama. Vermoedelijk stak de man, een gekende stielman in de buurt, zijn vrouw neer en benam hij zichzelf nadien van het leven.

“De vrouw werd gevonden aan haar woonst en haar man aan de uitkijktoren in Brakel. De ware toedracht wordt nog onderzocht maar de gemeente is in shock. Ik kende het koppel en het waren hele harde werkers. We leven mee met de familie en de nabestaanden”, aldus burgemeester van de gemeente Stefaan Devleeschouwer.

Het koppel, dat in de buurt van de ouders van de vrouw woonde, laat twee dochters na.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be

© EDP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen