Jelle Houwen

Giftige hondenbrokken op strand van Koksijde worden hond bijna fataal: "Gelukkig was ik er snel bij"

Op het strand van Koksijde werd een hond vergiftigd door hondenbrokken die daar waren uitgestrooid. Gelukkig kon Karina Sergooris uit Overijse haar hond Seth op tijd naar de dierenarts brengen, waardoor hij het nu goed stelt. De politie vraagt om gelijkaardige incidenten te melden.

De 6-jarige hond Seth van Karina Sergooris uit Overijse raakte dit weekend vergiftigd nadat hij hondenbrokken at. Die brokken waren op het strand uitgestrooid. "Gelukkig zag ik alles gebeuren en ging met Seth meteen naar de dierenarts", vertelt Karina. "De brokken waren nog niet verteerd en zaten dus niet in zijn bloedbaan. Hij kreeg een middel om te braken, waardoor hij het nu weer goed stelt."

Karina wil andere wandelaars op het strand waarschuwen. "Voor ons liep het goed af, maar iemand anders heeft misschien niet zoveel geluk." Zij greep zelf snel in omdat ze eerder al gewaarschuwd werd voor giftige hondenbrokken via sociale media.

"Vorig jaar zagen we dat er op Facebook gewaarschuwd werd dat er giftige hondenbrokken waren uitgestrooid door een hondenhater op het strand. Ik vraag mij echt af wie zoiets doet. Welk belang heb je daarbij?"

Belangrijk om te melden aan politie

Bij politie Westkust zijn ze op de hoogte van het incident. "We kregen zelf nog geen melding of aangifte binnen maar zagen wel de meldingen van de feiten op sociale media", zegt Hélène Ingels van Westkust.

"Toch blijft het belangrijk dat het ook rechtstreeks aan de politie gemeld wordt", waarschuwt ze. Dat kan vooral van belang zijn voor een eventuele schadevergoeding als de dader gevonden zou worden.  

Meest gelezen