De Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kamer. © HLN

Partijen beraden zich over hervormingen na pensioenschandaal: “Bijt nu door, of in 2024 wacht de afrekening”

Snijden in de lonen van volksvertegenwoordigers, minder politici of experts laten beslissen over de parlementaire pensioenen: voorstellen vliegen in het rond, zodat het pensioenschandaal zich in de toekomst niet meer kan herhalen. “Maar het is nù wel het moment om door de zure appel te bijten. Anders wacht in 2024 de afrekening."

140 reacties

  • ronny tondeleir

    1 jaar geleden
    In een landje dat maar evenveel inwoners telt als sommige megasteden heeft men meer politiekers dan de grootste landen. Eigenlijk zou men , en dan neem ik het nog ruim ,1 politieker mogen hebben per 100.000 inwoners. Dit zijn er voor gans België 110. Senaat afschaffen, ontslagpremies afschaffen, politieker zelfde rechten geven als de gewone mens, en al wat ze vedienen belasten. Wanneer ze dat erdoor krijgen zullen ze terug geloofwaardig worden en België een zware financiële last minder hebben
  • jos duriau

    1 jaar geleden
    Beseffen onze politiekers nog altjd niet dat zij dit land om zeep helpen en ons opzadelen met torenhoge schulden .Het zijn de politiekers die zoveel parlementsleden ,ministers en regeringen benoemd hebben , de mensen hebben daar niet om gevraagd. Kan er iemand eens de rekening maken van hoeveel dit alles kost aan de belastingbetaler . Daar moet en kan serieus gesnoeid worden.
  • Dirk BERX

    1 jaar geleden
    Tja Mr Geysels, zulke regeling heeft ook twee kanten, want je creëert dan nog meer politiekers ! En de vervangers van die cumulerende politiekers zullen niets anders zijn dan stropoppen, aan het lijntje van de grote leiders !
  • Robert Geysels

    1 jaar geleden
    Het zijn niet enkel de pensioenen he , het decumul bvb , burgemeester zijn en parlementslid. De helft van de tijd zijn ze niet aanwezig in het parlement. Kent je 1 job in de privé waar je betaald wordt zonder dat je aanwezig bent op je werk ? Afschaffen die handel.
  • Fons Heylen

    1 jaar geleden
    Het zal een doekje zijn voor het bloeden , als ze zichzelf moeten gaan beraden over het vervolg. Ze zijn zo verheven boven “het volk” en zo vol van zichzelf en hun fantastisch werk dat ze leveren … LOL ,enkel schuldopbouw en sjoemelsaga’s zijn hun realisatie . Dit is rot tot op het bot , daar kan niets goeds meer van komen.