Regen veroorzaakt uitzonderlijk drukke ochtendspits, met meer dan 300 kilometer file

De ochtendspits verloopt maandag uitzonderlijk druk. Om 7 uur stond er al meer dan 120 kilometer file, uitzonderlijk veel voor dat moment, en dat liep op tot meer dan 300 kilometer file rond 8 uur. De regen blijkt de voornaamste oorzaak.

gjs

“We zien maandagochtend amper incidenten”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. En toch stond er om 7.15 uur al 160 kilometer file op de snelwegen in Vlaanderen. Rond 7.45 uur was dat al opgelopen tot meer dan 250 kilometer file en om 8 uur gaf de filebarometer meer dan 300 kilometer file aan.

“En dat is uitzonderlijk veel”, zegt Bruyninckx. “Het heeft alles te maken met het weer, en dan vooral de vele regenbuien. Het is een regenspits. Het nat wegdek en de felle regen bemoeilijken het rijden, mensen stellen zich daarop in en daardoor worden de structurele ochtendfiles wat langer.”

Bruyninckx raadt iedereen aan om er rekening mee te houden dat verplaatsingen langer kunnen uitvallen dan gewoonlijk. Het drukste is het op de E17 voor de Kennedytunnel in Antwerpen, daar staat ruim 10 kilometer file en is het een half uur aanschuiven richting Antwerpen. Ook op tal van andere plaatsen staan er lange files en verliezen bestuurders veel tijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER