Noordzeetop gaat vandaag van start in Oostende: Welke rol speelt België?

De leiders van een aantal Europese landen en EC-voorzitter Ursula von der Leyen komen vandaag samen in Oostende om te bespreken hoe de Noordzee zal worden omgetoverd tot een gigantische groene energiecentrale. 

Waarom is dit belangrijk?

Energie is een van de hoekstenen van de welvaart. De komende jaren wil Europa echter dat de opwekking ervan steeds groener wordt. Landen staan om die energietransitie te verwezenlijken voor een enorme uitdaging. Windenergie op zee moet nu een grote rol gaan spelen om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te verwezenlijken.

In het nieuws: Vandaag wordt tijdens de tweede North Sea Summit besproken hoe de Noordzee zal worden gebruikt om tegen 2050 een vermogen van 300 gigawatt (GW) aan windenergie op te wekken. 

  • Op de top zullen leiders van negen Europese landen aanwezig zijn. Het gaat om de hoofden van Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Noorwegen en het VK. Ook EC-voorzitter Ursula von der Leyen zal van de partij zijn.
  • Zij zullen bespreken hoe op de Noordzee tegen 2050 genoeg energie z
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer