Nicolas Maeterlinck/Belga Images

Hardleerse bestuurder (80) uit Hulshout blaast positief na controle in Mechelen en rijdt gewoon verder

Een hardleerse man van 80 uit Hulshout is na een positieve alcoholtest op de R6 in Mechelen gewoon doorgereden. Hij had een rijverbod van 6 uur gekregen, maar daar was hij niet mee akkoord. De politie kon de man opnieuw onderscheppen en zijn auto werd voor 6 uur ingehouden.

Afgelopen weekend deed de lokale politie Rivierenland verschillende alcoholcontroles. Op de R6 in Mechelen hield de politie een man van 80 tegen die een positieve ademtest aflegde. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

De man was het daar duidelijk niet mee eens. Na zijn eerste controle wilde de man opnieuw vertrekken. Toen de politie zich naar een andere locatie wilde begeven, nam de man terug plaats achter zijn stuur en vertrok hij. De politie ging de man achterna en liet hem een tweede keer blazen. Hij legde opnieuw een positieve ademtest af en kon geen geldig rijbewijs voorleggen, omdat de politie dat eerder al had afgenomen. Zijn auto kreeg voor 6 uur een stuurstang zodat de man geen nieuwe poging kon ondernemen om verder te rijden.

Meest gelezen