Op de R6 in Mechelen liep een 80-jarige bestuurder twee keer tegen de lamp.© Fred Debrock

Tachtiger die niet opgezet is met politiecontrole rijdt gewoon door na positieve ademtest: man speelt rijbewijs en auto kwijt

Mechelen, Hulshout -

Een 80-jarige man uit Hulshout mag het binnenkort gaan uitleggen bij de politierechter. Hij was afgelopen weekend duidelijk niet opgezet met een alcoholcontrole in Mechelen. Nadat de tachtiger positief had geblazen, reed hij gewoon door. De politie slingerde hem twee keer op de bon.

Sven Van Haezendonck

Tijdens controles betrapten inspecteurs van de politiezone Rivierenland dertig bestuurders die te veel hadden gedronken, maar eentje spande toch de kroon. De tachtiger uit Hulshout gaf duidelijk te kennen dat de politiecontrole hem niet zinde. “Hij zei meermaals dat hij toch zou rijden, en dat ondanks zijn opgelopen rijverbod van zes uur”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland.

Toen de politie zich naar een andere locatie begaf, nam de man effectief opnieuw plaats achter het stuur en hij vertrok. “Dat was buiten onze ploegen gerekend, die de man intercepteerden. Hij moest opnieuw een ademtest afleggen, die nog altijd positief was”, vertelt de eerste hoofdinspecteur.

Tweede proces-verbaal

Daarop schreef de politie een tweede proces-verbaal uit voor strafbare alcoholopname in het verkeer en omdat hij achter het stuur zat zonder rijbewijs. Dat was bij de eerste controle namelijk al ingehouden door de inspecteurs. “Aangezien mijnheer ons bij de tweede controle zijn rijbewijs niet kon overhandigen, werd zijn voertuig ingehouden voor een periode van zes uur”, legt Van de Sande. Zijn collega’s plaatsten een stuurstang om het voertuig te immobiliseren.

Binnenkort moet de tachtiger zich verantwoorden voor een politierechter. Voor de overtredingen riskeert hij een zware boete en een rijverbod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen