Franky Schepens (midden) op de Gentse Feesten van 2022.
Volledig scherm
Franky Schepens (midden) op de Gentse Feesten van 2022. © RV

‘Franky van de Vlasmarkt’ overleden: “Al wie ooit uitging in het Gentse, heeft hem zeker gezien”

Franky Schepens is overleden. De man werd slechts 52 jaar oud. Franky was een bekend figuur op de Vlasmarkt. Zijn vrienden blijven verslagen achter. “Hij deed zoveel goeds voor iedereen, hadden wij hem maar kunnen helpen.”

  1. MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholomeus (52): “Al die goeie restaurants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholo­meus (52): “Al die goeie restau­rants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”

    Gentenaar Wim Bartholomeus (52) leeft voor de muziek. Officieel is hij ere-advocaat, maar hij kiest resoluut voor een bestaan op de planken. Hij heeft het van geen vreemden, hij is de zoon van de levende legende Willy Bart, die in zijn gloriejaren het voormalige café Den Tartuffe tegenover het stadhuis platspeelde met zijn Café Chantant. Wim is daarnaast ook bassist bij Biezebaaze en The A-Ties, lijkt altijd goedgezind en zit vooral nooit om ‘wat aangebrande klap’ verlegen. “We gaan het niet over politiek hebben, maar de uitbreiding van het fietspadennet: dat hebben ze nu wel nekeer goed gedaan.” Dit is zijn Gent.
    Gent
  2. HUIZENJACHT. Deinze-centrum, waar nieuw vastgoed als paddenstoelen uit de grond schiet: “Uitzicht op de Leie is hier een sleutelfactor”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Dein­ze-cen­trum, waar nieuw vastgoed als paddenstoe­len uit de grond schiet: “Uitzicht op de Leie is hier een sleutelfac­tor”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Deinze-centrum, het hart van de groeiende stad aan de Leie. “Het stadscentrum van Deinze heeft zeker meer te bieden dan de Markt en de Leie”, zegt Wim Gevaert van Altro Vastgoed.
    Deinze