BELGA / BELGA
Volledig scherm
© BELGA / BELGA

Sammy Mahdi scherp voor kraakactie van gebouw naast CD&V-hoofdkwartier: “Ons chanteren zal ook deze keer niet helpen”

updateCD&V-voorzitter Sammy Mahdi keurt de kraakactie van ‘Stop de Opvangcrisis’ die gisteren plaatsvond af. “Pand kraken en ons chanteren zal ook deze keer niet helpen”, klinkt het. De activisten van het collectief hadden zondag een gebouw aan de Wetstraat, vlak bij het partijhoofdkwartier van de CD&V, gekraakt om “de staatssecretaris eraan herinneren dat er nog steeds structurele oplossingen voor de opvangcrisis nodig zijn”.

8 reacties

  • jo janssen

    1 jaar geleden
    als het huis naast politiekers gekraakt wordt zullen ze zeker en vast snel uit dat huis gezet worden. Als ze dat in of naast het huis van jan met de pet doen dan krijg je ze wettelijk gezien er bijna niet uit.
  • stefan crama

    1 jaar geleden
    De draagkracht voor de opvang van migranten is volledig aan het afbrokkelen. Oproep aan de traditionele partijen om eens deftig hun strategie te herzien, anders gaat een andere partij in 2024 heel veel stemmen halen.
  • Patrick Jonckheere

    1 jaar geleden
    Oei, ze komen veel te dicht bij ons. Als we ze kunnen plaatsen ver van ons hoofdkwartier is alles in orde maar zo dicht erbij dat mag niet hoor. Politiekers, vakbondsdelegees en alle die niet echt werken en wereldvreemd zijn= zakkenvullers en bedriegers.
  • van den eeden maria

    1 jaar geleden
    Wie staat te roepen dat er geen asielcrisis is ontkent de waarheid. Trouwens die is er al meer dan 30 jaar. Stop met mensen binnen te laten en begin met een degelijk terugkeer beleid. Dit alles heeft ons al vele miljarden gekost , dat terwijl men zijn eigen bevolking geen degelijk pensioen kan geven en de overheid extra geld uitgeeft om mensen aan het werk te houden. Wat gaan we met al die mensen doen voor allen extra sociale woningen bouwen , we hebben al open ruimte tekort.
  • jean berrevoets

    1 jaar geleden
    Deze 'activisten' zeggen te handelen in naam van een groot deel van de bevolking. Is dat wel zo? Natuurlijk wil elk rechtgeaard persoon dat niemand buiten moet overnachten, maar iedereen wil toch ook dat de asielregels nageleefd worden. Waarom ageren deze 'activisten' niet net zo bevlogen tegen illegale vreemdelingen die helemaal niet vertrokken zijn wegens gevaar voor hun leven. Duizenden van hen nemen de plaats in (de financiën, de hulp, onderkomen...) van hen die er wel recht op hebben.