Sergio Herman gaat met restaurant in Cadzand van 2 naar 0 sterren: Michelin reageert waarom
Pure C, het Zeeuws restaurant van Sergio Herman, verliest twee sterren. Dat werd vandaag duidelijk na de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland. Samen met die twee sterren ziet Herman eind deze maand ook zijn chef Syrco Bakker vertrekken. Onze journalist sprak exclusief met Michelin over waarom de organisatie de twee sterren liet verdwijnen.
Het restaurant in Cadzand haalde in 2018 nog twee Michelinsterren binnen. “Het creatieve samenspel dat chef Bakker creëert met lekkernijen uit de polders en de zee is indrukwekkend”, klonk het toen. “De gerechten zijn er ongemeen boeiend, en dat levert een wervelende ervaring op.”
Dit jaar trekt Michelin die sterren echter weer in. “Dat wil voor alle duidelijkheid niet zeggen dat het eten daarom niet goed was”, duidt Michelin aan onze redactie. “Onder de leiding van chef Syrco Bakker kreeg het restaurant twee sterren. Maar dit jaar wordt die vervangen door chef Jeffrey Laarberg, die eerder ook al binnen de Sergio Herman Group in Le Pristine werkte.”
“We willen het restaurant eerst opnieuw bezoeken om de sterren te kunnen uitdelen. We hebben daarom Pure C tijdelijk volledig uit de Michelinselectie gehaald. We gaan binnenkort opnieuw op bezoek, en dan kan het restaurant opnieuw in de digitale selectie worden opgenomen. Als het restaurant nog even goed is van kwaliteit, maakt Pure C volgend jaar eventueel opnieuw kans op 1,2 of 3 sterren. En daar hebben we zeker vertrouwen in als de continuïteit gegarandeerd kan worden.”
De Sergio Herman Group zelf reageert tot nu toe niet en stuurde nog geen officiële communicatie uit.
Vertrek van vorige chef
Laarberg volgt Syrco Bakker op, die in december aankondigde dat hij nieuwe culinaire plannen had en afscheid neemt van zijn mentor Sergio Herman. “Nu ben ik klaar om mijn eigen verhaal te schrijven", zei hij toen over die keuze. Chef Bakker werkt nog tot eind deze maand in Pure C en gaat dan zélf een restaurant openen in Ubud, Indonesië.
KIJK. Hoe kan Pure C ineens twee sterren verliezen? En wat betekent dat voor het resort bij de zaak?Culinair recensent Wilem Asaert geeft uitleg
KIJK. Van Cadzand tot in Singapore: deze restaurants zijn allemaal van Sergio Herman
KIJK. In 2021 stapte Sergio Herman uit het Antwerpse restaurant The Jane
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Van ballongarde tot kneedhaak: wanneer gebruik je welke klopper op je keukenrobot of handmixer?
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Waarom heb je niet veel honger na een intensief sportmoment, maar méér honger de dag erna?
Of je nu gisteren de 10 miles in Antwerpen liep of een ander sportdoel achter de rug hebt: misschien heb je gemerkt dat je na dat intensieve sportmoment niet meteen honger had. Is dat normaal? En wat eet je dan best om te herstellen? Sportdiëtiste Britt Lambrecht van wielerploeg Lotto Dstny en groepspraktijk Vitori legt uit hoe dat komt en wat je best toch eet vóór, na en tijdens zo’n zware fysieke inspanning. -
-
PREMIUM
Je immuniteit kan je opkrikken met de juiste voeding: wat eet je best wel en niet? “Het MAC-dieet is ideaal”
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
De basilicumplant: onmisbaar als je van Italiaans eten houdt én een groene sfeermaker op het keukenblad. Tenminste… voor zolang het duurt. Want zo’n plant in leven houden blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daarom doet vtwonen.be je hieronder vijf toptips cadeau. -
PREMIUM30
Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan?
-
Waarom je het kookvocht van aardappelen niet mag hergebruiken in sauzen of gerechten
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
PREMIUM
Nieuw gehypet middeltje om af te vallen kost 5 euro bij Kruidvat: hoe nuttig is water met toegevoegde elektrolyten?
Vergeet water met citroen of appelazijn: water met elektrolyten is de nieuwste gezondheidsobsessie van het internet. Het zou het ideale hulpmiddeltje zijn om af te vallen, maar ook om spierherstel na het sporten te bevorderen. Wat zijn elektrolyten precies en wat doen ze met je lichaam? Sportdiëtist Tom Vandenbussche geeft advies. “Mensen met nierproblemen of een instabiele bloeddruk moeten opletten.” -
Wat is dat rode stipje in je ei? En mag je het dan nog opeten?