2022 Getty Images

Matthew Perry (Chandler uit "Friends") haalt belediging over Keanu Reeves uit zijn boek: "Onnodig en gemeen"

Amerikaanse acteur Matthew Perry zegt dat hij de passage over acteur Keanu Reeves uit toekomstige edities van zijn autobiografie "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" zal halen. De "Friends"-acteur kreeg heel wat kritiek omdat hij in zijn autobiografie de vraag stelt "waarom Keanu Reeves nog op deze wereld rondloopt, terwijl getalenteerde acteurs als Heath Ledger en River Phoenix zijn gestorven".

Acteur Matthew Perry, vooral bekend als Chandler Bing uit "Friends", heeft een heleboel opmerkelijke uitspraken gedaan in zijn autobiografie "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" die vorig jaar gepubliceerd werd. Veel daarvan gingen over zijn drank- en medicijnverslavingen, maar in enkele passages ging het ook over mede-acteurs.  

Twee keer ging het in het boek over de acteur Keanu Reeves, vooral bekend van "The Matrix" en de filmreeks "John Wick". Perry vroeg zich af in zijn boek "waarom Reeves nog op deze aarde rondloopt, terwijl getalenteerde acteurs als Heath Ledger en River Phoenix gestorven zijn". Volgens Perry schreef hij dat als eerbetoon aan de twee overleden acteurs, en had hij er niet over nagedacht dat het een belediging kon zijn voor Reeves.  

Het was dom om te zeggen en heel gemeen. Geen enkele toekomstige versie van het boek zal zijn naam nog noemen

Acteur Matthew Perry

River Phoenix, zijn mede-acteur in de film "A night in the life of Jimmy Reardon", beschrijft hij in andere passages als een genie die zijn tijd ver vooruit was. Phoenix is gestorven op 23-jarige leeftijd in 1993 aan een overdosis cocaïne en heroïne. Heath Ledger is in 2008 op 28-jarige leeftijd gestorven aan een accidentele overdosis medicijnen.  

Canadese acteur Keanu Reeves
2020 Invision

"Ik had beter mijn eigen naam gebruikt"

"Ik wil me verontschuldigen, ik had beter mijn eigen naam gebruikt", zei hij vorig jaar al in People Magazine over de passage. Op het "Los Angeles Times Festival of Books" gaat hij nog een stap verder. "Het was dom om te zeggen en heel gemeen. Geen enkele toekomstige versie van het boek zal zijn naam nog noemen." 

Perry erkent dat de passage over Reeves geen slimme zet was. "Ik gebruikte Reeves als willekeurig voorbeeld. Hij woont toevallig bij mij in de straat. Ik heb publiekelijk mijn excuses bij hem aangeboden." Hij heeft zich wel nog niet persoonlijk verontschuldigd bij Reeves. "Maar als ik hem tegenkom, ga ik dat zeker doen, het was echt stom van mij."  

Wie behoefte heeft om over verslavingsproblemen te praten, kan steeds anoniem contact opnemen met De Druglijn of rechtstreeks met de huisarts. Voor online hulpverlening kan je ook terecht op alcoholhulp.be, een initiatief van de Vlaamse overheid. Bij Tele-Onthaal kan je 24 uur op 24 uur gratis en anoniem bellen naar het telefoonnummer 106 of chatten via www.tele-onthaal.be. Partners, vrienden en familieleden van mensen met een alcoholverslaving kunnen ook contact opnemen met Al-Anon (volwassenen) of Alateen (jongeren tussen 8 en 23 jaar).

Meest gelezen