Wielertoerist overleden, bestuurder bestelwagen was onder invloed van alcohol

© rr

De wielertoerist (53) uit Merelbeke die zondag in Oudenaarde door een bestelwagen werd aangereden, is maandag overleden. Dat laat het Oost-Vlaams parket weten. De 25-jarige bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en legde een positieve alcoholtest af.

Simon Dekaezemaker

Wielertoerist Johan Vergaert (53) was zondag met zijn fietsclub WT Merelbeke op de baan. Op de hoek van de Watermolenstraat en de N60 in Oudenaarde wilde de groep oversteken richting de Wolfabriekstraat. Twee seingevers begaven zich daarop op de N60 om de oversteek aan te geven.

Daarbij werd Johan aangereden door een bestelwagen. Hij liep een ernstig hoofdletsel op. De fietser werd daarop in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Maandag bezweek hij aan zijn verwondingen.

De 25-jarige bestuurder uit Oudenaarde pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf, maar gaf zich later die dag aan bij de politiezone Vlaamse Ardennen. ‘De bestuurder legde een positieve ademtest af, werd verhoord en gearresteerd’, zegt het parket.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste vaststellingen deed de bestuurder van de bestelwagen een inhaalmanoeuvre. ‘Daarbij reed die in op het slachtoffer’, laat het parket weten.

De 25-jarige bestuurder werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde en aangehouden wegens (onder meer) het onopzettelijk veroorzaken van de dood door gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg, vluchtmisdrijf en rijden onder invloed.

Lees ook