Twee bussen met honderdtal kinderen betrokken bij ongeval met vrachtwagen in Beverentunnel: zes lichtgewonden

Beveren -

In de Beverentunnel richting Stabroek zijn maandagavond twee bussen en een vrachtwagen in aanrijding gekomen. Op de bussen zaten een honderdtal Nederlandse kinderen. De vrachtwagenchauffeur,een begeleider en vier kinderen raakten lichtgewond. De kinderen waren tijdens een vakantietrip in Londen besmet met het norovirus en waren nu op de terugweg naar Nederland.

Pieter Van Hecke

Het ongeval gebeurde rond 18 uur. Een vrachtwagen reed achteraan in op zijn voorligger, een Nederlandse bus met kinderen tussen tien en twaalf jaar. Die vloog op zijn beurt achteraan in op een tweede, gelijkaardige bus. Politie en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar er vielen geen zwaargewonden. De chauffeur van de vrachtwagen en een kind werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Later, tijdens de opvang in een school in Kallo, werden nog eens drie kinderen en een begeleider naar het ziekenhuis gevoerd.

Noodopvang

Bij het ongeval zijn in totaal een honderdtal Nederlandse kinderen van de Haagsche Rugby Club betrokken. Een aantal van hen had tijdens een vakantietrip in Londen het norovirus opgelopen en de kinderen keerden daarom maandag terug naar huis in Den Haag.

Een van de bussen was niet meer rijvaardig. De gemeente Beveren kondigde het medisch interventieplan af. De kinderen werden op een andere bus geplaatst en overgebracht naar een lagere school in Kallo. Daar is voor hen in een tijdelijke noodopvang voorzien. De noodplanningscoördinator van de gemeente zal nu alles in goede banen leiden. Een groot aantal kinderen, die al ziek zijn, is onder de indruk van wat er gebeurd is. Maar op de noodopvang zijn ook de medische diensten aanwezig voor de nodige begeleiding. De kinderen krijgen er ook wat te eten en te drinken.

Er wordt momenteel gezocht naar vervangbussen om de kinderen nog deze avond naar hun thuis in Den Haag te brengen.

© ypw

© ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER