Zeldzame huidaandoening van baby verbaast zowel ouders als dokters: “Hij leek net op een schildpad”

De Amerikaanse Kaitlyn McCallum (35) en haar man Tim gingen in september 2021 een lange en stressvolle periode tegemoet toen hun zoontje James werd geboren met een zeldzame huidaandoening. Aanvankelijk dachten ze dat het om een moedervlek ging, maar omdat de vreemde plek uitgroeide tot een gigantisch gezwel, trokken de ouders naar de artsen. “Maar ook zij wisten niet wat het was”, aldus Kaitlyn.

Na twee maanden en meerdere consultaties bleek het om een congenitale melanocytaire naevi te gaan, een goedaardig gezwel als gevolg van verkeerd ontwikkelde pigmentcellen. Tim en Kaitlyn werden door artsen verzekerd dat het gezwel in een reeks procedures verwijderd kon worden, dus besloten ze daarmee door te gaan.

Ondertussen onderging de 19 maanden oude James al twee operaties, in de eerste werd het gezwel bijna helemaal verwijderd. “Voor de operatie kon hij niet op zijn rug slapen omdat het zo groot was”, zegt Kaitlyn. “Nu heeft hij meer mobiliteit en kan hij op zijn rug liggen.”

In augustus ondergaat James - net voor zijn verjaardag - de laatste operatie. De chirurgen zullen daarbij proberen om hem een zo egaal mogelijke rug te geven. “En hopelijk is hij er dan volledig vanaf”, zegt Kaitlyn. James kreeg vanwege het gezwel op zijn rug de bijnaam ‘Ninja Turtle’, Kaitlyn liet alvast weten dat ze die naam zal blijven gebruiken.

bekijk ook

16 maanden oude baby weegt evenveel als achtjarige: “Soms laat ik hem kleren dragen van zijn vader”

BriAnna (18) denkt dat ze nierstenen heeft, maar gaat na doktersbezoek met baby naar huis

(LVW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer