Lyra-Lierse

Lier geeft 10 miljoen aan voetbalclub Lyra-Lierse voor jeugdsportcomplex

De stad Lier heeft beslist om 10.265.000 euro investeringssubsidie te schenken aan voetbalclub Koninklijke Lyra-Lierse. De club gaat daar een jeugdsportcomplex mee bouwen op de site Hoge Velden. Ook andere clubs, verenigingen, scholen of individuele sporters zullen er terecht kunnen. 

Voetbalclub Koninklijke Lyra-Lierse krijgt van het stadsbestuur 10.265.000 euro investeringssubsidie. Dat dient om een jeugdsportcomplex aan te leggen op de site Hoge Velden tussen de ring (R16), de Aarschotsesteenweg (N10) en de sociale woonwijk De Herderin.

Er komen 6 jeugdvoetbalvelden met een installatie om ze te beregenen, een gebouw met kleedkamers, een kantine op de volledige bovenverdieping van dat gebouw, een loods voor materiaal, trainingsfaciliteiten, velden voor beachvolley, basket en petanque, een Finse piste en 2 openbare parkeerterreinen. Het aanleggen van het A-veld voor de eerste ploeg en tribunes en andere accommodaties horen er niet bij. Dat gaat de club met eigen middelen doen.

Onze Lierse jeugd zal opnieuw kunnen sporten op Lierse grond en dat is heel belangrijk

Ivo Andries (Open VLD), schepen voor Sport

"Door deze overeenkomst zullen onze Lierse jeugd en sporters opnieuw kunnen sporten op Lierse grond en dat is toch wel heel belangrijk", zegt schepen voor Sport Ivo Andries (Open VLD).

Er was maar 1 raadslid dat zich op de gemeenteraad onthield bij de stemming. Marcel Taelman (Hart voor de Burger) vindt dat de stad het complex zelf moet bouwen. "Dat wilden we ook doen," zegt Andries, "maar het komt toch financieel beter uit dat Lyra-Lierse dat doet."

Ook andere clubs welkom

Voor de subsidies werden toegekend, moest er nog een kaderovereenkomst tussen de stad en de club goedgekeurd worden. "Lyra-Lierse krijgt opstalrecht voor 50 jaar voor de site, maar de stad kan dat na 25 jaar opzeggen. Dat moet ervoor zorgen dat bij een faillissement van de club bijvoorbeeld, de gronden en de gebouwen toch van de stad blijven. De club staat ook in voor het onderhoud. En belangrijk is dat ook andere sporters, voetbalploegen en scholen gebruik van het complex zullen kunnen maken. Dat is allemaal voorzien. De parkings en het loopparcours zijn vrij toegankelijk."

Meest gelezen