Analisten verwachten dat koers Bitcoin volgend jaar kan stijgen tot 50.000 dollar

2023 was tot nu toe een gunstig jaar voor Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt. Sinds begin dit jaar is de koers gestegen met zo’n 60 procent. Analisten verwacht dat de digitale munt in de loop van 2024 de kaap van 50.000 dollar zal ronden.

Waarom is dit belangrijk?

Na een teleurstellend 2022 heeft Bitcoin opnieuw de wind in de zeilen. Mede door de onzekerheid in de (Amerikaanse) bankensector vinden veel beleggers hun weg terug naar de grootste cryptomunt op de markt.

In het nieuws: door een proces dat bekend staat als "halving" verwachten enkele analisten van het persagentschap Bloomberg dat de BTC-koers volgend jaar zal oplopen tot 50.000 dollar. Dat impliceert een stijging met minstens 81 procent tegenover de huidige waarde.

  • Om de vier jaar vindt er een zogenaamde Bitcoin-halving plaats. Dat proces halveert de beloning voor Bitcoinminers en verkrapt permanent de instroom van nieuwe Bitcoins naar de markten. Vergeet niet: in totaal zullen er uitein
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer