Maar liefst 85 % erkent het belang van wetenschap en onderzoek.
Volledig scherm
Maar liefst 85 % erkent het belang van wetenschap en onderzoek. © Getty Images

8 op de 10 Vlamingen vindt wetenschap belangrijk: we blijven vertrouwen in wetenschappelijk onderzoek

We blijven vertrouwen in de wetenschap. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de wetenschapsbarometer die het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie bekend maakte. Voor het vijfde jaar op rij peilde men naar het draagvlak voor wetenschap en technologie bij de Vlaamse bevolking.

6 reacties

  • Werner Van Calster

    1 jaar geleden
    In de wetenschap, absoluut. indien ze de juiste interpretatie en basis hanteren kan hier weinig fout gaan. Maar wanneer die interpretatie overgelaten wordt aan halfslachtige politici en politici/influencers in spe, of wanneer die studie gefinancierd wordt door mensen/bedrijven die baat hebben bij een bepaalde uitkomst ... dan blijft er van die geloofwaardigheid niet veel meer over.
  • Werner Achterbroek

    1 jaar geleden
    Ik heb in niemand of niks vertrouwen.
  • jan boden

    1 jaar geleden
    Wetenschap ja, subsidies neen.
  • Frank Louman

    1 jaar geleden
    20% die niet in de wetenschap gelooft , dat is in een modern land als Belgie een schrikwekkend hoog cijfer. Zonder het kapitalisme stond de wetenschap veel verder lees ik hier , zover als in Rusland , China , Myanmar ?
  • Philippe De Naeyer

    1 jaar geleden
    Natuurlijk is wetenschap belangrijk, maar het wordt totaal fout toegepast. Studies zijn niet onafhankelijk, pharma bedrijven worden keer op keer veroordeeld voor het vervalsen van resultaten, de fda en andere keuringsorganen zijn voor een groot deel van hun werkingsbudget afhankelijk van die big pharma en ga zo maar door. Zonder het kapitalisme stond de wetenschap al veel verder en zouden er veel meer mensen geholpen worden.