Artiesten Frans Bauer en Sieneke reageren op Nederlandse inzending voor het Songfestival. "Het duo Dion en Mia wordt heel hard aangepakt"

Zangduo Dion en Mia zijn de Nederlandse kandidaten voor het Eurovisiesongfestival. De twee liggen al een paar weken onder vuur in Nederland omdat ze niet zuiver zingen. In Goeiemorgen Morgen! op Radio2 vertellen Frans Bauer en ex-deelneemster Sieneke wat ze van het nummer vinden. “Het ligt allemaal heel gevoelig.”  

In 2010 ging Sieneke met het nummer 'Ik ben verliefd (sha-la-lie)' voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Oslo (Noorwegen). Tegenwoordig gaat ze samen met Frans Bauer op tournée. 

In Goeiemorgen Morgen! reageert het duo op de kritiek aan het adres van de Nederlandse inzending voor dit jaar: Dion en Mia. "Ik weet wat het is om aan de wedstrijd mee te doen", vertelt Sieneke in Goeiemorgen Morgen! op Radio2. "Er is veel druk. Niet alleen op dat moment dat je optreedt, maar ook tijdens de voorbereidingen. Wat je ook doet, er is altijd commentaar. Op je act, je outfit, je kapsel. Noem maar op.”  

BEKIJK - Frans Bauer en Sieneke reageren op de Nederlandse inzending voor het Songfestival

Videospeler inladen...

Harde kritiek voor Dion en Mia

Dit jaar gaat het duo Dion en Mia voor Nederland naar het Songfestival in Liverpool. De twee krijgen veel kritiek. Ze hebben al een paar liveoptredens gegeven om hun lied te promoten, maar ze gingen volgens velen de mist in bij de hoge noten. “Het klopt dat het niet zuiver is”, reageert Sieneke. “Het is normaal dat niet iedereen blij is met het nummer, maar ze worden wel heel erg aangepakt.”  

Frans Bauer mengt zich ook in het gesprek. “Het ligt gevoelig. Mensen hebben bepaalde verwachtingen bij dat nummer en die worden niet ingelost.” Volgens Bauer zou het goed zijn als het publiek mee kan kiezen welk nummer Nederland naar het festival stuurt. “Ik denk dat het publiek meer betrokken moet worden bij de keuze van de inzending voor het Eurovisiesongfestival. Het is te hopen dat dit zangduo de komende weken het zelfvertrouwen terugwint.”

Wij zouden geen 'neen' zeggen

Frans Bauer en Sieneke zouden een deelname als duo zeker ook zien zitten. “Wij staan al in de startblokken als we zouden mogen deelnemen. Onze koffer ligt al klaar in de auto om naar Liverpool af te reizen als dit duo uitvalt."

Meest gelezen