Burgemeester Vandenput in de Charlierlaan, één van de straten die hersteld zullen worden
Maarten De Cock

Hoeilaart maakt 1,2 miljoen euro vrij om beschadigde straten te herstellen

De gemeente Hoeilaart gaat 1,2 miljoen investeren in de herstelling van beschadigde wegen. Met het extra budget zullen enkele invalswegen, lokale wegen en bustrajecten veiliger gemaakt worden. De werkzaamheden moeten tegen de lente van 2024 klaar zijn.  

Een deel van het wegennet van Hoeilaart ligt er na de winterperiode slecht bij. Zo slecht dat de gemeente een ambitieus plan heeft opgesteld om een tiental straten te herstellen. Dat plan is begroot op 1,2 miljoen euro. 

"Dit jaar is het erger dan andere jaren", zegt burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) over de gevolgen van de winter op het wegennet. "Daarom hebben onze diensten een plan opgesteld. Dat zal uitgevoerd worden in de periode vanaf dit najaar tot de lente van volgend jaar."

De werkzaamheden zullen naar schatting 1,2 miljoen euro kosten. "Voor we met de werkzaamheden kunnen beginnen, moet de gemeenteraad de begrotingswijziging nog goedkeuren. Dat zal gebeuren in augustus, wanneer de gemeenteraad de aanpassing bespreekt van de meerjarenplanning", aldus de burgemeester.    

Zowel invalswegen als lokale straten

"Het gaat zowel om grote invalswegen als om straten in het centrum en in woonwijken", licht Vandenput toe. "Ik denk bijvoorbeeld aan de Jean-Baptiste Charlierlaan en aan de Jozef Kumpsstraat, die we in het geheel gaan aanpakken. Voorts gaat het om enkele straten in het centrum, zoals de Koldamstraat en de Willem Matstraat die beide erg druk bereden worden. Tot slot gaan we ook in de wijk Ten Trappen enkele straten herstellen, die zwaar te lijden hebben gehad onder het busverkeer", besluit Vandenput.   

Meest gelezen