Problemen bij First Republic Bank zijn nog niet van de baan: de bank plant ontslagronde en de toekomst blijft “onzeker”

Uit de kwartaalcijfers van First Republic Bank blijkt dat de klanten in het eerste kwartaal massaal hun deposito’s hebben opgevraagd. De Amerikaanse bank overweegt om tot een kwart van haar personeel te ontslaan.

Waarom is dit belangrijk?

Na de instorting van verschillende Amerikaanse regionale banken in maart en de repercussies daarvan in Europa, waar Credit Suisse werd overgenomen door UBS om een crisis te vermijden, lijkt een zekere rust te zijn teruggekeerd in de bankensector. Maar de storm is nog niet voor iedereen gaan liggen. First Republic Bank zit nog altijd in een lastig parket.

In het nieuws: uit de kwartaalcijfers van First Republic Bank blijkt dat de klanten in totaal 72 miljard dollar hebben weggehaald bij de financiële instelling.

  • Dat bedrag zou verder zijn opgelopen tot 100 miljard dollar zonder de reddingsboei die elf grootbanken First Republic Bank hebben toegeworpen.
    • Midden maart hebben JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley, PNC Financial, Truist, BNY Mellon, State Street en U.S. Bank de noodlijdende
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer