Foto links: beelden van de free fights, waarbij de Antwerp-hooligans te herkennen zijn aan hun gele shirts. Foto rechts: fotograaf Sebastian legde de knokpartijen vast op beeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto links: beelden van de free fights, waarbij de Antwerp-hooligans te herkennen zijn aan hun gele shirts. Foto rechts: fotograaf Sebastian legde de knokpartijen vast op beeld. © rv / Jasper van der Schoot

Na beruchte ‘freefights’ tussen hooligans krijgen Antwerpse broers en fotograaf minder zware straf in beroep: “Illegaal? Men kwam daar uit vrije wil”

De broers Steveniers hebben een forse strafvermindering gekregen voor hun deelname aan de beruchte ‘freefights’. Dat zijn bosgevechten, georganiseerd door hooligans van rivaliserende clubs. In eerste aanleg kregen Sebastian en Nathan Steveniers, zonen van basketlegende Willy Steveniers, 18 en 20 maanden celstraf. Het hof van beroep herleidt die straffen tot 6 maanden met uitstel voor persfotograaf Sebastian en 200 uur werkstraf voor Nathan. De vechtersbazen hadden eerder al enkele bijzondere argumenten uit de doeken gedaan om zich te verdedigen in de rechtbank.