Foto: Werry Crone

Man (23) uit Turnhout probeert gestolen bakfiets tweedehands te verkopen: nog 6 gestolen fietsen gevonden bij huiszoeking

In Turnhout heeft de politie een man van 23 opgepakt, die verdacht wordt van fietsendiefstallen. Hij probeerde een elektrische bakfiets te verkopen op een tweedehandssite. De kandidaat-koper ontdekte dat hij gestolen was en haalde de politie erbij. Bij een huiszoeking werden nog eens 6 gestolen fietsen gevonden.

De politie Regio Turnhout heeft maandag een 23-jarige man uit Turnhout opgepakt, op verdenking van fietsendiefstallen. Bij een huiszoeking zijn 6 gestolen fietsen aangetroffen.

De politie werd op het spoor gebracht van de verdachte door een Nederlander die een elektrische bakfiets van hem wou kopen. De Nederlander had die gevonden op een tweedehandssite en was geïnteresseerd. Maar toen hij via een openbare databank het kadernummer controleerde, bleek de bakfiets gestolen te zijn. De Nederlander maakte toch een afspraak met de verkoper en haalde de politie erbij. 

Fietsen wellicht uit Nederland

De politie pakte de verkoper op. Tijdens een huiszoeking bij de man werden nog eens 6 fietsen gevonden die als gestolen waren opgegeven. Ze werden samen met de bakfiets die de verdachte wilde verkopen, in beslag genomen.

De politie vermoedt dat alle gestolen fietsen uit Nederland komen. De politie Regio Turnhout probeert nu, samen met de Nederlandse politie, de eigenaars van de fietsen op te sporen. Het gerechtelijk onderzoek loopt voort.

Meest gelezen