© Ying Tang via Reuters Connect

Dit was allemaal te zien (en te proeven) op ’s werelds grootste snoepbeurs

Een suikerspin met 90 procent minder suiker. Het was een van de nieuwigheden op ’s werelds grootste snoepbeurs in Keulen. En verder massa’s colaflesjes, zure beertjes, truffels en andere lekkernijen.

Thierry Goeman

Het mekka voor de zoetbek, zo wordt de ISM-beurs van Keulen ook wel genoemd. Snoepmerken uit binnen- en buitenland kwamen er maandag en dinsdag samen om hun nieuwe en oude lekkernijen voor te stellen.

Fruitgums, marshmallows, karamellen, colaflesjes, truffels, kauwgommen, lolly’s in alle kleuren en smaken… met honderdduizenden liggen ze er. Bezoekers mogen proeven, maar betalen wel 71 euro inkom. Al worden veel marktkramers en uitbaters van snoepwinkels uitgenodigd door hun leveranciers.

Suikerspin met maar 10 procent suiker© ISM

Elk jaar wordt ook de grootste innovatie op snoepgebied bekroond. Winnaar werd dit jaar een Duitse suikerspin met 90 procent minder suiker en vrij van smaakversterkers, kleurstoffen en gluten. Daarnaast is hij volgens het merk Sweet Stories ook vegan, halal en koosjer. En hij zit niet op een houten stokje zoals op de kermis, maar zit verpakt in een zakje.

Ook bij de winnaars: paarse chips van zoete aardappelen.

Ons land was dit jaar goed vertegenwoordigd door onder meer Belgische chocolademerken en suikerbakkerij Joris, die al sinds 1938 kwaliteitssnoep maakt.

© Ying Tang via Reuters Connect

Paarse chips van zoete aardappelen© ISM

© ISM

© Ying Tang via Reuters Connect

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer