Staatssecretaris Sarah Schlitz
Volledig scherm
Staatssecretaris Sarah Schlitz © BELGA

Staatssecretaris Schlitz neemt ontslag, vandaag nog geen vervanger: “De strijd moet doorgaan”

updateStaatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) neemt ontslag. Dat kondigde ze aan op RTBF-radiozender La Première. “Een zittende minister kan komend jaar haar taken overnemen”, suggereert Kamerlid Sander Loones (N-VA). “De strijd moet doorgaan. Ik ben niet onvervangbaar, want er zit veel vrouwelijk opkomend talent bij Ecolo”, zei Schlitz tijdens een persconferentie. Een vervanger wordt niet vandaag aangeduid.

146 reacties

  • Rik Vrachten

    1 jaar geleden
    Weermaals lees ik hier anti N-VA commentaren . Beste mensen , wees blij dat er een partij als N-VA is ! Zij zijn de enigen die ons kunnen redden van een totale Franstalige overheersing = Vlaanderen financieel tot op het bot uitzuigen + de Vlamingen + de Nederlandse taal aanzien voor nig niet eens 2e rangs !! Enkel een sterke N-VA is de toekomst voor Vlaanderen !!
  • Christian Deckers

    1 jaar geleden
    Kan alleen in Belgie: iemand neemt ontslag uit een functie die nooit had mogen bestaan vanwege totaal overbodig en volledig verzonnen. Lekker progressief onnozel doen tegen hoge prijs: Groen en PVDA hebben een mooie toekomst als wij dat blijven tolereren. Vertrekken kan natuurlijk ook.
  • Benny Buyst

    1 jaar geleden
    Ik hoop dat de NVA noit meer in een regering,komt.Dit zijn een bende ambrasmakers,de partij van verandering weet je wel.
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Is dit dan zoals in het bedrijfsleven ontslag om dwingende reden met C4 zonder kans op werkloosheidsuitkering? Allicht niet zeker. Wordt ze nu verder doorbetaald? Krijgt ze riante ontslagvergoeding? Kan dit eens uitgezocht worden?
  • Ivan Dejonghe

    1 jaar geleden
    ze zal haar premie en hoog pensioen nog wel blijven behouden zeker