Fotomontage van 'Candy Crush' en 'Call of Duty', beide games van Activision Blizzard
Volledig scherm
Fotomontage van 'Candy Crush' en 'Call of Duty', beide games van Activision Blizzard © EPA / Activision Blizzard

Microsoft mag Activision Blizzard, bedrijf achter ‘Candy Crush’ en ‘Call of Duty’, niet overnemen van Britse waakhond

Streep door de rekening van techgigant Microsoft. De Britse concurrentiewaakhond CMA blokkeert de overname van gamingbedrijf Activision Blizzard. De Amerikaanse Xbox-fabrikant wilde de makers van onder andere ‘Candy Crush’, ‘Call of Duty’ en ‘Diablo’ opkopen voor bijna 69 miljard dollar.

5 reacties

  • Geert Daivier

    1 jaar geleden
    Ik hoop dat deze deal doorgaat en dat Microsoft al deze games weghaalt van de PlayStation, Sony doet dat ook met hun eigen studio's. Hun games komen ook niet naar de Xbox. terwijl Microsoft al heeft toegegeven al deze games wel op de PlayStation zouden komen, het is tenslotte ook in het voordeel van Microsoft om games te verkopen op de PlayStation, het brengt geld op.
  • Gerard Stevens

    1 jaar geleden
    Als de mededingingsautoriteiten iets of wat geloofwaardigheid willen behouden keuren ze deze deal allemaal af.
  • johan fransaert

    1 jaar geleden
    ikzelf speel meestal Diablo en world of warcraft en ik hoop ten zeerste dat deze overname er niet komt zodat de kleinere game studios niet in de verdrukking komen want de meest innovatieve ontwikkelingen komen niet van de giganten maar eerder van de kleinere studios.
  • RDC RDC

    1 jaar geleden
    Ps van sony is mega veel groter dan xbox..dus ik zie het probleem niet
  • Johan Buelens

    1 jaar geleden
    De enige die het er niet mee eens was was Sony PlayStation omdat ze bang hadden voor Console Exclusives als Microsoft te veel developers in handen zou krijgen. Ik ben benieuwd wat Microsoft nu gaat doen met de Bethesda Games, Redfall is als Xbox exclusief, de nieuwe Elder Scrolls zullen dat waarschijnlijk in de toekomst ook worden en PlayStation heeft het enkel aan zichzelf te danken. En waar is PS mee bezig? Square/Enix over nemen de enige developer die al meer dan 5j. geen deftig game meer had