5 regeringsleden gooiden de handdoek al in de ring dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
5 regeringsleden gooiden de handdoek al in de ring dit jaar. © Photo News / Photo News / BELGA / Photo News / Photo News

OVERZICHT. Van ruzie met de premier tot liegen in het parlement: deze vijf regeringsleden hebben Vivaldi (moeten) verlaten

Na een turbulente week heeft staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) ontslag genomen. Ze belandde in 2020 in de Vivaldi-regering, maar heeft de rit dus niet kunnen uitdoen. Het afgelopen jaar hebben al vijf regeringsleden de handdoek in de ring gegooid: van mentale problemen tot interne conflicten. Een overzicht van de stoelendans onder premier De Croo.

13 reacties

  • Wesley Kenis

    1 jaar geleden
    Ze gooiden de handdoek niet in de ring, ze moesten "vriendelijk verzocht" worden om op te stappen. Ik eek echte democratie zouden ze ontslagen worden op staande voet ZONDER ontslagpremie...maar dit is dan ook geen democratie he
  • Louis Momme

    1 jaar geleden
    5 Regeringsleden die praktisch niet anders konden dan de regering te verlaten. Hoeveel zouden er nog rondlopen met de angst dat ook hun graaien, leugens en bedriegerijen zouden uitkomen.
  • Frank Staelens

    1 jaar geleden
    Zo zie je maar opnieuw dat met milieupartijen niet te regeren valt. Leugens om andere partijen zwart te maken en vooral maar enkele punten waar ze voor staan : kernenergie weg, wat quasi niemand wil, daar het de mensen en regering veel kost, een milieubeleid dat ook enorm veel geld kost en geen visie op maatschappelijke thema's tenzij het gaat over LGBTQ.. Zal dit allemaal het land redden? Alleszins onze begroting en slechte financiën niet. Dit ieen partij zonder visie net zoals de Vivaldiclub.
  • Liesbeth Cuppens

    1 jaar geleden
    Als men iedere minister die een leugen verteld had ook ontslagen had, dan zou de stoelendans sneller gegaan zijn dan gelijk welke circusact.
  • willy vangeel

    1 jaar geleden
    De eerste minister (premier) is nog steeds de baas. Op zowat alle vlakken wordt hij aangevallen, de gewestregeringen, de oppositie in zijn eigen parlement,en de pers maar niemand doet goede voorstellen. Enkel afbraak politiek telt in dit land blijkbaar.