Opnieuw kuikens bij koppel ooievaars.© Tom Palmaers

Hartverwarmende beelden: opnieuw kuikens bij koppel ooievaars in Neeroeteren

Maaseik/Hechtel-Eksel -

Een drone heeft drie jongen en een ei kunnen spotten in het ooievaarsnest in Tösch. Het is al het 9de jaar op rij dat een vrouwtje er kuikens krijgt. In Hechtel-Eksel heeft het koppel raven dat er is neergestreken voor het vierde jaar op rij kuikens. Die werden intussen al geringd.

Mireille Maes

De lente is duidelijk in het land, zo blijkt uit enkele uitzonderlijke geboortes in de natuur. “De ooievaarskuikens liggen in het nest dat tussen de Kloostersteeg en de Langeren goed te zien is”, zegt Francis Telen, conservator van het natuurgebied Tösch-Langeren - een gebied van Limburgs Landschap vzw - in Neeroeteren. “Dat er drie kuikens en een ei in het nest liggen, is fantastisch nieuws. Al zal het nog een tijdje duren voor je de jonge vogels kunt spotten. Dan zijn het al uit te kluiten gewassen vogels.” Tot dan worden de vogels gevoed door het ouderpaar. De moeder heeft al voor het 9de jaar op rij genesteld in het gebied. “We weten zeker dat het telkens om hetzelfde vrouwtje gaat omdat ze duidelijk herkenbaar is door de gebroken poot die niet goed is genezen. Of het telkens hetzelfde mannetje is, blijft de vraag. Maar normaal zijn ooievaars wel nestvast.”

LEES OOK. Eerste ravenkuiken in meer dan een eeuw geboren in Bosland

Ook in Bosland is er babynieuws. Daar werden voor het vierde jaar op rij kuikens geboren bij een ravenkoppel. Die werden intussen al geringd.

© Bosland

Wolven

Op nieuws over de wolvenwelpen die al dan niet al geboren zijn in Helchteren is het nog wachten. Daarover werd nog niet gecommuniceerd. “We nemen aan dat Noëlla al geworpen heeft, zoals de voorbije jaren rond deze tijd het geval was. Bewijs hebben we niet”, laat het INBO weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer