Noedels zie je overal opduiken, maar welke soort koop je best voor welk recept? Onze culinair journaliste zocht het uit met advies van Jesse Den Dulk van restaurant Golden Gai in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Noedels zie je overal opduiken, maar welke soort koop je best voor welk recept? Onze culinair journaliste zocht het uit met advies van Jesse Den Dulk van restaurant Golden Gai in Gent. © Shutterstock / Buro Bonito

Van glasnoedels tot ramen: welke soort noedels kies je in de supermarkt voor welk gerecht? “Deze rijstnoedels zijn een allemansvriend”

Met hun lange, dunne slierten lijken noedels op pasta, maar de samenstelling van het deeg én de smaak verschillen enorm. “De Aziatische keuken kent vele soorten, allemaal met een eigen typisch gebruik”, zegt Jesse den Dulk van ramenrestaurant Golden Gai in Gent. Welke noedels neem je in de supermarkt mee naar huis? In welk gerecht gebruik je welke soort het best? En waar kan je ze kopen? Hij zet alles op een rijtje. “Dit zijn de enige noedels met zo’n stevige bite.”