Rechts: Stef Willems van Vias institute.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Stef Willems van Vias institute. © rv / RV

Zijn ook bladeren, modder en kiezeltjes binnenkort redenen om fietspad niet te gebruiken? “Als iedereen naar eigen goeddunken gaat bepalen wat berijdbaar is en wat niet...”

Naast gaten in het wegdek zouden in de vernieuwde wegcode van minister Georges Gilkinet (Ecolo) ook dode bladeren en modder redenen zijn voor fietsers om de rijbaan te verkiezen boven het fietspad. Hoe zou dat juist in z’n werk gaan? Moeten fietsers dan voortdurend switchen tussen rijweg en fietspad? Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid Vias is alleszins niet te spreken over het voorstel. “Er is wel een reden waarom dat fietspad daar ligt hé.”

185 reacties

  • Philippe Deckers

    1 jaar geleden
    Fietsers zijn veel te veel verwennen zijn de huidige cowboys van ons verkeer Ostentatief door het rode licht rijden, geen verlichting bij nacht en op het voetpad rijden Strengere verkeersregels voor iedereen en ook voor fietsers aub
  • Peter Nols

    1 jaar geleden
    En wat is het volgende? Stoppen met het investeren in fietspaden? We zijn nu al een derde wereldland voor wat betreft fietspaden. Maar aan gravelpaden geen gebrek, veel goedkoper voor de overheid, maar voor de fietser onbetaalbaar wegens zoveel materiaalschade.
  • Regina Blanckaert

    1 jaar geleden
    Als er bladeren en modder op het fietspad liggen zal dat ook wel op de rijbaan liggen zeker,dat hangt van de weersomstandigheden af,dan maakt het geen verschil uit of men op het fietspad rijdt of niet,dus fietsers horen thuis op het fietspad ! of willen ze misschien dat die alle uren gereinigd worden,pas jullie snelheid en manier van rijden aan ,moet je ook doen met de wagen
  • Eric Grosemans

    1 jaar geleden
    Als de fietspaden in goede staat zijn, hoeven fietsers niet op de rijbaan te fietsen. Maar wat zien we? putten, verzakkingen, fietspaden aangelegd in klinkers (wie verzint zoiets?). Droge bladeren zijn geen probleem, natte wel.Met een gewone fiets is het nog doenbaar, met een bromfiets ga je al snel onderuit of rij je hem kapot.
  • Marianne de geest

    1 jaar geleden
    Als er een fietspad aanwezig is moet een fietser op het fietspad rijden en ook zich aan de verkeersregels houden zoals elke weggebruiker. Een fietser moet aan een zebrapad afstappen als hij wil oversteken en niet al rijdend oversteken zoals vele doen en van voorrang van rechts hebben de meeste ook nog niet gehoord. Iedereen gelijk voor de wet.