Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Refereeing Department wil tijdens play-offs betere communicatie tussen coaches en refs: “20 minuten na wedstrijd gesprek mogelijk”

Het Professional Refereeing Department (PRD) wil tijdens de play-offs, die vrijdag reeds van start gaan, een verbeterde communicatie zien tussen de Belgische scheidsrechters en coaches. “20 minuten na het laatste fluitsignaal is er een gesprek mogelijk in de kleedkamer van de referee, om de fases in kwestie te bespreken.” Op het veld moet de nadruk gelegd worden op fair play en communicatie, zo werd woensdag in Tubeke uitgelegd aan coaches en spelers.

4 reacties

  • Benoit Defillefagne

    1 jaar geleden
    Lawrence Visser als scheidsrechter Genk-Brugge dan heb je gegarandeerd gesprek genoeg na en tijdens de match.
  • Karl Debaene

    1 jaar geleden
    Een coach moet geen gesprek krijgen, hij moet respect en begrip leren opbrengen voor de leiding. Coaches die het te bont maken zouden verplicht tien jeugdmatchen moeten fluiten vooraleer ze terug op de bank kunnen zitten.
  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    Dat is een goede want tijdens de wedstrijd is een Coach maar met één zaak bezig hoe moet ik winnen en wat moet ik er voor doen, de focus van de coach op zijn spelers is enorm hoog en dat kunnen natuurlijk wat problemen geven met de ref natuurlijk en wat dat bepaald is het karakter van de man.
  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Wat heeft een gesprek twintig minuten na de wedstrijd nog nut vraag ik mij af , gaan ze dan terug het veld op of wat anders