© REUTERS

Sportieve revanche voor Romelu Lukaku: Inter klopt Juventus en staat opnieuw in finale Coppa Italia

Inter staat in de finale van de Italiaanse beker. De Nerazzurri, waar Romelu Lukaku invaller was, wonnen in de terugwedstrijd met 1-0 van Juventus. In de heenmatch werd het 1-1.

Vincent Van Genechten

Edin Dzeko kreeg de voorkeur op Lukaku, die vanaf de bank moest toezien hoe Inter de betere ploeg was. Lautaro Martinez kreeg al na drie minuten een dot van een kans, maar de Argentijn liet die onbenut. Ook Denzel Dumfries kon een goeie kans niet afmaken, maar bij nummer drie was het wel raak. De actieve Nicolo Barella zette Federico Dimarco alleen voor doel en de Italiaanse linksback verschalkte doelman Matia Perin: 1-0.

Ook nadien was Inter de betere ploeg, met kansen voor opnieuw Martinez en Dzeko. Die laatste scoorde zelfs een fantastische goal, maar stond daarbij buitenspel. De Oude Dame bleek alweer heel oud en moest het stellen met enkele afstandsschoten. Aan de overkant hield Perin Henrikh Mkhitaryan nog van de 2-0 met een wereldsave.

© REUTERS

Lukaku mocht in de 68ste minuut invallen, maar kon zijn stempel niet drukken. De Rode Duivel nam wel sportief wraak na de racismerel uit de heenmatch. Lukaku scoorde toen de gelijkmaker op penalty, werd racistisch bejegend en kreeg rood na een ‘provocerende’ viering. Zijn straf van één match schorsing werd nadien kwijtgescholden door de Italiaanse bond.

In de finale neemt Inter - dat vorig jaar de beker won - het op tegen Fiorentina of Cremonese.