Meta ziet groei versnellen

Het aandeel Meta Platforms stijgt ruim 11 procent in de indicatieve handel nabeurs, nadat het bedrijf achter Facebook, Instagram en Whatsapp met sterke kwartaalcijfers uitpakte.

In het nieuws: Meta boekte minder winst, maar de daling was kleiner dan analisten hadden gevreesd. Bovendien lijkt het moederbedrijf van Facebook en Instagram voor het huidige kwartaal sterke omzetgroei te verwachten. Dat bleek gisteren nabeurs bij de kwartaalupdate van de socialemediareus.

De details:

  • Facebook meldde een nettowinst van 5,71 miljard dollar, of 2,20 dollar per aandeel, tegen 2,72 dollar een jaar eerder.
  • De omzet steeg krap 3 procent tot 28,65 miljard dollar, van 27,91 miljard een jaar eerder.
  • Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 2,02 dollar winst per aandeel en 27,7 miljard dollar omzet.

De vooruitzichten: Voor het tweede kwartaal rekenen de toplui van Meta op een omzet tussen 29,5 miljard en 32 miljard dollar. Dat is hoger dan de consensus van analisten die gemiddeld op 29,45 miljard rekenden. Meta lijkt daarmee een groeiversnelling te voorzien in dit kwartaal.

Nog meer cijfers:

  • Het aantal dagelijks actieve gebruikers bedroeg van Facebook 2,05 miljard, wat 5 procent meer was dan een jaar eerder. Inclusief andere apps, zoals Instagram, is het aantal 3,02 miljard, 4 procent meer.
  • Het aantal medewerkers daalde intussen met 1 procent tot 77.114.
Meer