Parkings Brussels Airport Zaventem propvol: "Kom met het openbaar vervoer"

Brussels Airport Zaventem raadt reizigers aan om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen, en niet met de auto. Op dit moment is het erg druk op de parkings van de luchthaven omdat veel Nederlanders nu vakantie hebben en vanuit Brussel vertrekken. Vanaf volgende week heeft ook het Franstalig onderwijs vakantie en wordt het nog drukker. 

"We raden aan om ruim op tijd te vertrekken of om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen". Dat is het advies op de website van Brussels Airport. De 14.000 parkeerplaatsen van de luchthaven in Zaventem zijn bijna allemaal bezet, en dat is uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. 

Brussels Airport spreekt van een piekperiode. "Veel Nederlanders beginnen nu al aan hun meivakantie, en die komen meestal met de wagen naar Brussel", weet de woordvoerder van Brussels Airport, Ihsane Chioua Lekhli. Onze noorderburen vieren vandaag, 27 april, Koningsdag en veel Nederlanders maken de brug. "Daarnaast voelen we ook de aanloop naar de vakantie in het Franstalig onderwijs, die volgende week begint."

Alternatieven

Door die drukte is het nu al erg druk op de parkings van de luchthaven. "Daarom raden we onze reizigers aan om in de eerste plaats met het openbaar vervoer te komen, of om je te laten afzetten in de drop-off zone", zegt Chioua Lekhli. "Daarnaast hebben we ook een extra parking opengesteld, maar dan reken je best een half uurtje extra bij je reistijd, want die parking ligt iets verder van de vertrekhal."

Meest gelezen