Wouter Vandenhaute, Kenneth Bornauw, Jesper Fredberg en Marc Coucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Vandenhaute, Kenneth Bornauw, Jesper Fredberg en Marc Coucke. © HLN

DE CRISIS BIJ ANDERLECHT, DEEL 3. Sporteconoom vindt geplande kapitaalsinjectie logisch: “Ze kunnen eigenlijk niet anders”

Anderlecht plant een nieuwe kapitaalsverhoging. Marc Coucke en Wouter Vandenhaute willen opnieuw investeren in de club. Een logische keuze, vindt sporteconoom Thomas Peeters. “Het tij kan snel weer keren. Maar het probleem is dat er nu nog altijd een begroting wordt gehanteerd van een ‘grote club’, en dat zijn ze op sportief vlak momenteel niet.”

17 reacties

  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Zonder éxtra geld door een kapitaalinjectie komt Anderlecht er óók, alleen wil iedereen sneller gaan. Én Wouter en Marc hébben geld, in tegenstelling tot anderen. Investeren doet renderen, een economische wetmatigheid. Het budget is groot genoeg om een competitieve ploeg te bouwen. Men houdt best rekening met Anderlecht volgend seizoen. Bij déze gewaarschuwd 😉.
  • ruddy claerhout

    1 jaar geleden
    Deze ploeg kan toch nooit nog deel uitmaken van de G5, maw zullen ook tv rechten verliezen ?
  • Angelo Storm

    1 jaar geleden
    Die kapitaalsverhoging zou nog eens een serieus staartje kunnen krijgen als de UEFA er zijn Financial Fair Play bij betrekt!!
  • Christophe Heereman

    1 jaar geleden
    Erwin, elk bedrijf heeft een raad van bestuur en die wordt logischerwijs voorgezeten door een voorzitter. Die heeft normaal gezien wel degelijk werk te doen (zelfs al is hij niet betrokken bij de dagelijkse operationele werking) en het is normaal dat dat vergoed wordt. "Niet-uitvoerend" betekent niet dat hij niets doet op het niveau van de raad van bestuur! Vergeet ook niet dat die € 500 000 bruto is: de helft valt al weg.
  • Michel Javor

    1 jaar geleden
    Met Verschueren was dit niet waar geweest. Misschien old school Maar die stond na zo'n (wan)prestatie in de kleedkamer en op training. Deze Pampervoetballers hebben geen idee waar een clublogo voor staat of wat het voor de achterban betekent. Nu is spelen voor een club slechts een moment in een carrièreplanning. Volgend seizoen ergens anders aan de slag. Nevermind the past