Vitalia Diatchenko.
Volledig scherm
Vitalia Diatchenko. © Instagram Vitalia Diatchenko

Russische tennisster zit 18 uur lang vast op luchthaven omdat ze niet aan boord mag van vliegtuig: “Helpt dit om vrede te bereiken?”

Op weg naar een toernooi van Egypte naar Corsica werd de Russische tennisster Vitalia Diatchenko (32) geweigerd een vlucht te nemen naar Polen - dat diende als tussenstop - wegens haar nationaliteit. Het nummer 250 van de wereld zat daardoor 18 uur vast op een luchthaven in Caïro en deelt op sociale media haar ongenoegen. “Ik werd behandeld als een derderangsburger. Helpt dit om vrede te bereiken?” Luchtvaartmaatschappij LOT Polish Airlines schrijft dat het de beperkingen voor Russische burgers opgelegd door de Poolse regering moet volgen en accepteren.

27 reacties

  • Fred Kijzer

    10 maanden geleden
    Volgens jouw leider Vladimir is het Westen verfoeilijk en decadent, wees dus maar blij dat je de toegang tot dit oord van verderf ontzegd wordt.
  • Jaak Meykens

    1 jaar geleden
    Misschien Putin en zijn bende openlijk veroordelen zou kunnen helpen Het argument van spelen onder een neutrale vlag is nonsens
  • Leo Mariën

    1 jaar geleden
    Wow, als een leider van een land datzelfde land in verderf stort, dan is iedere inwoner van dat land per definitie slecht en te mijden? Ongelooflijk, dit is puur rasisme en dit gebeurt binnen de EU muren!! Zo zie je maar hoe snel je groepen tegen mekaar kan opzetten. Langs de andere kant vragen we de bevolking dat ze zich achter ons en tegen de leider moeten richten? Na al de gevoerde oorlogen is er NIETS geleerd!!
  • LIONEL DE WANNEMAEKER

    1 jaar geleden
    Heeft ze ooit officieel geprotesteerd tegen de inval van Rusland? Zwijgen is akkoord gaan en daar betaalt ze een prijs voor. Discussie gesloten.
  • Stefaan van reeth

    1 jaar geleden
    Dat is nu eenmaal de prijs dat je betaalt om in een land te leven dat zonder verpinken duizenden mensen dood lees vermoord. Geef je Russische nationaliteit af en je leven kan verder (tenminste als je Rusland nog eens openlijk veroordeeld)