Vijf leidinggevenden weg bij Plopsa: "Staat los van meldingen over toxisch management"

Bij pretpark Plopsa zijn de financieel directeur en nog vier andere mensen in een leidinggevende functie vertrokken. Dat schrijft De Tijd en bevestigt Studio 100-topman Hans Bourlon. Volgens Bourlon staan die ontslagen los van het dossier over het grensoverschrijdend gedrag van voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

Midden februari kwam Van den Kerkhof onder vuur te liggen wegens tirannieke praktijken en pesterijen in het pretparkenbedrijf van Studio 100. Er kwam een intern onderzoek door advocate Christine Mussche en uiteindelijk werd beslist dat Van den Kerkhof moest opstappen.

Nu zijn ook de financieel directeur, twee directeurs en twee managers weg. Volgens Studio 100 gebeurde dat in onderling overleg en staat dit los van het eerdere dossier en de meldingen over toxisch management. "Het kadert binnen een bredere strategische oefening", klinkt het.

In de loop van de ochtend werd het personeel van Plopsa ingelicht over de beslissing. "Er is inderdaad gezegd geweest dat er geen link is met het dossier over toxisch leiderschap. Dat zou er volledig los van staan en dat moeten we ook zo aannemen", zegt Conny Demonie van de socialistische vakbond. "De toelichting is dat er een hertekening is van het kader en dat het geen gevolgen heeft voor de opstart van het seizoen."

Meest gelezen