De Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens een toespraak voor zijn partij op 29 maart van dit jaar
Volledig scherm
PREMIUM
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens een toespraak voor zijn partij op 29 maart van dit jaar © AFP

Op sterven ligt hij waarschijnlijk nog niet, maar Erdogan staat wel zwakker dan ooit

Het gaat niet goed met de gezondheid van de Turkse leider Recep Tayyip Erdogan (69). Die zegt het ene evenement na het andere af, terwijl er over minder dan drie weken presidentsverkiezingen zijn. Dat voedt geruchten over een vergiftiging, een hartaanval of kanker. Overdreven, zeggen kenners — en Erdogan heeft al wel vaker berichten over zijn dood overleefd. Maar politiek staat hij zwakker dan ooit en kan hij zijn macht nu écht wel verliezen.

28 reacties

  • peter lepouttre

    12 maanden geleden
    De EU en de VS zijn zowel economisch als militair bankroet. Nu spuien ze hun woede op de BRIC- landen die de nieuwe orde wordt.
  • Patrick De Clercq

    1 jaar geleden
    Laten we hopen dat deze tiran de duimen moet leggen op een democratische manier. En er vooral op letten dat er geen marionet van Rusland het beleid overneemt.
  • Danny De paepe

    1 jaar geleden
    Welke welvaart heeft hij gebracht? Behalve onderdrukking?
  • Burak Unal

    1 jaar geleden
    Ik ben een Turk. Erdoğan is zeker een dictator en het is waar dat hij door het Turkse volk is gekozen. Maar op dit moment zijn alle media al in handen van Erdogan. Ook om een baan in de staat te krijgen of te behouden moet je van Erdogans partij zijn. Ik was leraar op openbare scholen in Turkije. Alle schoolbestuurders zijn lid van de vakbond die Erdogan steunt.
  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    In een echte democratie worden buitenlandse stemmen uitgesloten van deelname indien ze niet Van plan zijn hun leven verder te leiden in het land, of er nog woonende zijn en een job uit oefenen in het buitenland. Je kan toch niet stemmen voor een land waar je zelf niet in woont. Al heb je de Nationaliteit. Je belast enkel de inwoners met jouw corrupte stem .