© BELGAIMAGE

Truiense poetsvrouw steelt gouden ringen bij negentigers in Hasselts rusthuis

Hasselt -

Een 29-jarige Truiense is donderdag in Hasselt veroordeeld tot 16 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor het bestelen van bejaarden. De slachtoffers vond ze in een Hasselts woonzorgcentrum waar ze als poetsvrouw aan de slag was.

Geert Houben

Tussen 9 mei en 4 juni 2021 ging ze aan de haal met vier gouden ringen en een witgouden halsketting. Twee van haar slachtoffers waren dames die nu 92 en 98 jaar oud zijn. De bal ging aan het rol nadat de familie van een gedupeerde aangifte deed bij de politie. Onderzoek wees de speurders naar goudwisselkantoor Goldline. Daar kwam al snel de betichte in beeld die niet anders kon dan de feiten bekennen. “Het is zeer intriest dat de dader het vertrouwen had gewonnen van mensen met zo’n hoge leeftijd. Mijn cliënte raakte juwelen kwijt met een heel hoge emotionele waarde. Sieraden die ze van haar man zaliger had gekregen. Die zaken zijn onbetaalbaar. Het is zeer jammer dat de politie de juwelen bij het goudwisselkantoor niet meteen in beslag genomen heeft. Achteraf bleken ze gesmolten te zijn”, zegt Bert Partoens, advocaat van het 98-jarige slachtoffer.

De rechter legde de Truiense 16 maanden cel op, waarvan 8 effectief. Daarnaast moet ze 800 euro boete betalen plus de gerechtskosten van 293 euro. Aan twee slachtoffers is de dievegge 2.380 euro verschuldigd. “Door het plegen van diefstallen streefde beklaagde louter winstbejag na en hield geen rekening met andersmans eigendomsrechten”, aldus de rechter in het vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer